Op dit moment zijn wij bezig met het aanpassen van onze webwinkel. Het is daarom niet mogelijk om nu online kaas aan te schaffen. Probeert u het later nog eens.

19,95

Veel Europese kazen zijn ontsproten in bergachtige regio’s. Min of meer uit nood, want wat moet je als herder met de melk van je kudde als je bovenop een bergtop bivakkeert? Bij gebrek aan koelkasten maakte men al eeuwenlang kaas op zelfgestookte vuren in doorgaans koperen ketels. Soms voor eigen of lokaal gebruik, maar vaak ook voor de handel. Dat verklaart meteen waarom sommige kazen zo groot van omvang zijn.

Ook in de Westelijke Alpen zijn de Franse buren op soortgelijke wijze bezig. Het glooiende landschap in dit gebied met zijn rijke begroeiing en grote stukken grasland maakt het een zeer geschikte omgeving voor koeien. Net als in Zwitserland worden de meeste lokale kazen derhalve gemaakt uit ongepasteuriseerde koemelk. Stuk voor stuk kazen met een rijke, diepe smaak en een eeuwenlange historie. In dit pakket vindt u een selectie van de aller lekkerste bergkazen. Laat u verassen door 4 verschillende bergkazen een Oostenrijkse bergkaas met een vochtige zachte korst, of een oude Zwitserse kaas. Een pakket voor de fijnproever die zowel een pittige als zachte kaas weet te waarderen.

Categorie:

Extra informatie

Gewicht 1,5 kg